Kust tulevad KODAde puitfassaadid?

KODA facade by Raitwood with Raitwood logo

Kui nihutasime Kodasema fookuse betoonmajade projekteerimiselt ja ehitamiselt puitkarkassil KODAdele, tõi otsus kaasa mitmeid eeliseid. KODAd muutusid kergemaks – see tähendab, et meie kliendid saavad hoida kokku nii transpordi- ja paigalduskuludelt kui hinnalt. KODA disain muutus samuti paindlikumaks: sündisid erinevad uued KODA mudelid, inimestele, kes vajasid rohkem või vähem ruumi kui meie algne betoonist KODA pakkus. Puidust KODAsid on ka lihtsam juba tehases kliendi erisoovidele vastavalt ümber kavandada. Kas soovite küljeaknaid? Muidugi, me saame seda teha! Samuti oleme Kodasemas uhked, et oleme Eesti puitehituse oskusteabe hoidjad ja edasikandjad – Eesti on Euroopa suurim tehases ehitatud moodulpuitmajade eksportija.

Üks peamisi uute puit-KODAde eeliseid on aga olnud puidu kui ehitusmaterjali jätkusuutlikkus ja ökoloogiline jalajälg. Kasutame puitu KODAde konstruktsioonis, aga ka Euroopa KODAde tavapärase välis- ja siseviimistlusena.

Millist puitu kasutame KODA fassaadidel?

🌲 KODA puitvooder on valmistatud Eestis rangete kvaliteedi- ja jätkusuutlikkuse põhimõtete järgi toodetud höövellaudadest, mis on valmistatud kuusepuidust. 🌲

Puit on ehe, keskkonnasõbralik, tervislik ja ainus tõeliselt taastuv ehitusmaterjal. Kodasema peamine voodripuidu tarnija on Raitwood, kes lisaks Eesti turu puiduga varustamisele on juba üle 30 aasta eksportinud puitu ligikaudu 40 riiki Euroopas, Aasias, Ameerikas, Aafrikas ja Austraalaasias.

Kodasema tegevjuhi Birgit Linnamäe sõnul on Kodasemal eriti hea meel Raitwoodiga koostööd teha, kuna neil on laialdased teadmised puidu töötlemisest ja värvimisest. Usaldusväärse ja pädeva partneri olemasolu Kodasema puidu tarneahelas on KODA kvaliteedi tagamise, ettevõtte vastutuse ja väärtusahela oluline osa.

„Me toetame põhjamaise puidu kasutamist säästva elustiili osana. Õige kasutamise korral võib see olla üks võtmelahendusi kliimamuutustele,” nendib Raitwoodi juhatuse esimees Ivar Dembovski.

KODA-des kasutatavad seinapaneelid, tuntud ka kui Soffit lauad, või ka HS4K, on ​​kõrgest põhjamaisest AB-klassi puidust ning on tööstuslikult igast küljest krunditud ja värvitud. Puit hangitakse FSC ja PEFC jätkusuutlikkuse põhimõtete järgi ning seda töödeldakse vastavalt Euroopa standardile EN 14915:2013. Voodrilauad on kaetud Sikkens Rubbol Facade Specialiga, et tagada nende vastupidavus tavapärastes tingimustes – nii vajavad KODA fassaadid värskendamist alles 7–15 aasta pärast.

Ivar Dembovski lisab: “Raitwoodis okaspuidust valmistatu jõuab majatehastesse viimistlus- ja ehitusmaterjalina – majatehased hindavad puitu selle jätkusuutlikkuse tõttu. Meil on hea meel teha koostööd mõttekaaslaste ja klientidega, kes hindavad meie pakutavate võimaluste valikut, kvaliteeti ja täpsust, aga ka meie usaldusväärsust, proaktiivset suhtumist ja aastatepikkust kogemust.” Oleme Kodasemas sellega täiesti nõus: anname Raitwoodi puidule lisaväärtuse oma disaini- ja ehitusoskustega ning tulemuseks on tippkvaliteediga KODA-d, mida meie kliendid armastavad.