KODA Artishoki kunstibiennaalil Tallinnas!

Sellest on omajagu aega möödas kui Kodasema viimati mõnel sündmusel päris KODAga kohal on olnud. Aga kui 8. Artishok biennaali kuraatoritelt saabus kutse oktoobris 2022 ühe KODAga Tallinna Botaanikaaias toimuval biennaalil osaleda, siis otsustasime kaasa lüüa. Artishok biennaali teemaks on tänavu “Taimed kui tunnistajad” ja see haakub mitmel moel meie põhiprintsiipidega: vähendada inimeste ökoloogilist jalajälge ja olla tähelepanelikum oma tarbimisvalikuid tehes – teadlikum ja targem. Üleminekuga betoonmajade tootmiselt puitkarkass-KODAdele ja keskendudes puidule kui peamisele ehitusmaterjalile, õnnestub meil loodetavasti – koos KODA klientidega – koduplaneeti paremini hoida.

Artishoki biennaal, mis kannab tänavu alapealkirja “Taimed kui tunnistajad”, on dünaamiline näituseformaat, mis toob valitud kunstnikud ja kunstist kirjutajad kokku ühisele platvormile ning kutsub publiku kunsti ja teooria/kriitika katselaborisse – ja seda juba alates 2008. aastast. Spetsiaalselt biennaali jaoks loodud uued kunstiteosed moodustavad keskse näituse, millele lisandub tekstide kihistus, pakkudes külastajatele erinevaid viise kunstiteoste tõlgendamiseks. Kodasema tiim hindab Artishoki biennaali eksperimenteerivat lähenemist ja tundlikult kureeritud rahvusvahelist haaret.

KODA Loft Micro at Artishok Art Biennale Photo by Mari VolensBiennaali tänavuse kuraatori Ann Mirjam Vaikla sõnul langes valik KODA kasuks, kuna maja haakus hästi biennaali programmi ja olemusega. “Otsisime kaasaegset sõlmpunkti, mis looks intrigeeriva dialoogi nii botaanikaaias paiknemisega kui oleks ka külastajate keskne kogunemiskoht. KODA esindab Eesti disaini ja on ka täiesti omaette märkimisväärne rajatis – ning sõna ‘koda’ tähendus tundus biennaali külastajate vastuvõtmiseks eriti sobiv,” lisab ta.

Fotode autor Mari Volens.

Mine vaata KODA Artishokil – ja mõistagi kogu biennaali – oma silmaga, loe lähemalt siit: https://artishokbiennale.com/ab2022/